06/06/2016

Accu Asus F200LA

ASUS laat op Computex een 27-inch 4K monitor zien met een verversingssnelheid van 144 Hz en gebruik makend van IPS-technologie. Het gebruikte paneel komt van AUO. Volgens ASUS gaat het om 's werelds eerste 4K UHD monitor met een 144 Hz verversingssnelheid en IPS-technologie. De monitor kan worden gekanteld, geroteerd en in hoogte worden aangepast. Het is ons niet bekend om welk model het hier gaat.

Verder kondigde ASUS een 21:9 curved 34-inch monitor aan met een UWQHD resolutie van 3.440 x 1.440 pixels. Accu Asus R202LA Het gaat om de ASUS Designo MX34VQ. De monitor bevat twee 8W speakers en heeft ingebouwde Harman/Kardon audio-technologie. Verder bevat de voet een draadloze QI-oplader.

batterij voor Asus R202LA

De ASUS MX27UC is een 27-inch 4K IPS-monitor die een 100 procent bereik heeft van het sRGB-kleurengamma. De MX27UC heeft een dunne rand gemaakt van geborsteld metaal in de kleur Icicle Gold. De monitor is voorzien van een USB 3.1 Type-C poort en 3W stereo speakers met ICEpower-technologie van Bang & Olufsen.

De ASUS ZenView is een 15,6-inch draagbare monitor met een Full HD-resolutie. Accu Asus F200CA De monitor krijgt zijn stroom via USB en heeft verder een dunne rand met een 'Zen-geïnspireerde' metallic afwerking. Het beeld roteert automatisch en wordt geleverd met een ASUS Smart Case - een beschermingshoes en standaard in één.

Het gaat om update KB3133977 voor Windows 7 die al een tijdje beschikbaar is als optionele update, maar sinds vorige week de status 'aanbevolen' meekrijgt waardoor veel pc's hem voortaan automatische installeren. Accu Asus R202CA Volgens The Register zet de update een secure boot violation in gang waardoor pc's niet meer opstarten.

Het probleem ligt bij het UEFI secure boot mechanisme, wat staat voor Unified Extenxible Firmware Interface. De functie is aanwezig op nieuwe moederborden en moet voorkomen dat het besturingssysteem of de firmware op het moederbord kan worden gewijzigd, bijvoorbeeld door malware. Windows 7 ondersteunt UEFI niet. Maar de update, die hoofdzakelijk een bug met BitLocker oplost, doet het moederbord denken dat UEFI toch is ondersteund, waardoor er een conflict bestaat bij het opstarten.

Asus zelf heeft intussen een oplossing voor het probleem: In de firmware-instellingen kan je UEFI secure boot zelf uit schakelen via het UEFI Advanced Menu. Je selecteert 'Boot' -> 'Secure boot' -> OS Type. Hier verander je 'Windows UEFI' naar 'other os'. Na het herstarten zou je pc dan Windows wel moeten opstarten.

Asus heeft bekendgemaakt dat het de Asus ZenBook Flip UX360CA in de Benelux gaat uitbrengen. Het is een laptop waarbij het scherm 360 graden kan draaien en je het systeem dus min of meer kan dubbelvouwen en als tablet kan gebruiken. Asus voorziet de 2-in-1 van een Intel Core M3-6Y30-processor met 8GB aan werkgeheugen en een 256GB SSD, Accu Asus F200MA de adviesprijs bedraagt 999 euro.

De Asus ZenBook Flip is al enige tijd geleden gepresenteerd en stond ook al op de website van Asus, maar de beschikbaarheid in de Benelux was lange tijd onzeker. Nu is duidelijk geworden dat dit model van 10 juni leverbaar is in de Benelux voor 999 euro. 

De specificaties zijn zeker niet slecht al is het spelen van zware games of videobewerken niet echt mogelijk op dit systeem. Daarvoor moet je even verder kijken. Voor alle andere zaken is dit systeem voor een grote doelgroep geschikt. Accu Asus F200LA De Asus ZenBook Flip beschikt over een 13,3 inch scherm met een Full HD-resolutie van 1920x1080 pixels. Op dit moment kiest Asus ervoor om slechts één model te voeren in één kleur en dat is "mineral grey" oftewel grijs. De configuratie is de eerder vermelde M3, met 8GB werkgeheugen en 256GB SSD. Later dit jaar wil het bedrijf nog andere modellen introduceren met een Intel Core i-processor, wanneer is echter nog niet duidelijk.

Les commentaires sont fermés.